Istoric societate

 

ABC Insurance este o societate cu capital privat integral romanesc avand actionariat compus in principal din firme de constructii si din persoane fizice.

Infiintata in anul 1997, ABC Insurance si-a inceput activitatea in octombrie 2000 prin lansarea produselor de asigurare.

ABC Insurance este cumparata in iunie 2000 de catre Hidroconstructia S.A., iar in august 2000 isi extinde actionariatul prin cooptarea a 4 firme de constructii si salariati ai acestora: Iridex Group S.R.L., Energoconstructia S.A., Stizo S.A., Frigotehnica S.A. si isi majoreaza capitalul social la 9,2 miliarde lei.

In octombrie 2000 ABC Insurance este avizata de catre OSAAR pentru desfasurarea activitatii de asigurare.

In intervalul 2001- 2002 ABC Insurance isi extinde actionariatul, noii actionari fiind Cominco S.A., Apasco S.A., Imsat Rm.Valcea S.A. si Emivas Cons Reghin S.R.L. si devine membra ARACO - Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii.

Din 01.01.2005 societatea este autorizata sa practice asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA).

Societatea este inregistrata in Registrul Asiguratorilor cu numarul RA-035-10.04.2003.

Din trimestrul I, 2006 Societatea este membra a B.A.A.R.

Incepand cu 18.07.2011 Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a aprobat extinderea desfasurarii activitatii de asigurare a ABC Insurance pe teritoriul Spatiului Economic European.

(Decizia Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 511/2011)

Incepand cu anul 2015 conducerea societatii a decis retragerea de pe piata asigurarilor RCA. Informam ca aceasta masura este initiativa societatii, fiind determinata strict de optiunea conducerii acestui asigurator de a dezvolta activitatea viitoare pe alte linii de asigurare care ofera in mai mare masura perspectiva realizarii de profit.

Conditiile socio-economice concrete in care se desfasoara activitatea pe RCA, scaderea puterii de cumparare, cresterea preturilor reparatiilor, cresterea accelerata si lipsa de predictibilitate a despagubirilor pentru vatamari corporale si deces, inasprirea conditiilor de reasigurare pentru produsul RCA, sunt factori reali care arata ca acest produs nu poate fi considerat dezirabil pe viitor.

Societatea se va concentra pe celelalte linii de business din clasele non-viata.

In prezent, capitalul social este de 19.760.000 lei.

 

capital social 2016 

 str actionariat 2021